Menjar «males herbes»

El coneixement de les plantes silvestres comestibles és el summum de la sobirania alimentària, però està en perill de desaparèixer. A la península i la Mediterrània hi ha una gran tradició d'aprofitament d'aquestes plantes, però curiosament, el que es coneixia i s'apreciava a un lloc, es menyspreava a dos pobles més enllà, com passa amb els bolets. Bledes bordes, espinacs salvatges, espàrrecs, fonoll marí i la famosa verdura eivissenca (Silene vulgaris) (trad. colleja) del cuinat de Setmana Santa... Són fonamentals per la supervivència i la sostenibilitat i no els podem perdre.

Desbrossant Es Mur Desbrossant Es Mur

És veritat que si tens l'hort funcionant, no té gaire sentit anar collint “males herbes” per menjar-les, però sempre està bé poder amanir els plats amb una mica més de caràcter, aprofitar les sortides al camp i per descomptat, en cas de necessitat extrema. A mi sempre em quedarà el record que la nostra primera truita d'espinacs de l'hort, mesos abans de plantar cap espinac.

20230429-000239

Truita feta Truita feta

Miraré d'ampliar aquest espai amb les “males herbes” comestibles que vagi coneixent i provant. Si teniu aportacions a fer, feu-les arribar.

Glossari | Es Mur i Sa Menta és un blog de Pau Kokura amb llicència CC BY-NC-SA 4.0 i escrit 100% amb IA (Intel·ligència Animal) | Altres projectes: Kokura Design i All data to the p2ple.