Avui és 1 d'abril

Bé, ja no. Ho tornarà a ser d'aquí a uns mesos, i la roda tornarà a girar. L'hort haurà fet un any, dos, tres. I aquesta frase editada mil cops també.

El present ens ha furtat el futur, traurem l'any de l'equació.

Aquest blog és decreixentista. No el vull fer créixer indefinidament. Per això, les entrades se sobreescriuen en clau cíclica, estacional. Així doncs, us anuncio que la primavera arriba a aquest blog sobreescrivint les primaveres anteriors, i que serà així fins que no quedin primaveres.

El millor moment per plantar un arbre és fa vint anys. El segon és avui El millor moment per plantar un arbre és fa vint anys. El segon és avui.

Collita d'un abril qualsevol Collita d'abril

Tomàquets a l'abril, d'una planta de l'any anterior Tomàquets a l'abril, d'una planta de l'any anterior

Frígola a l'abril, amb niu de mulxing de palla d'avena/civada Frígola a l'abril, amb niu de mulxing de palla d'avena/civada

Detall de la frígola amb tirabecs de fons Detall de la frígola amb tirabecs de fons”

Sa Menta a l'abril, amb el coriandre florit Sa Menta a l'abril, amb el coriandre florit

Que hi sembrem: – Tomàquet (planter) – Pebre verd i pebrot, bitxo, nyora (planter) – Cogombre – Lletuga – Mongeta seca – Mongeta verda baixa

Que hi collim: – Pèsols i tirabecs – Faves – Patata – Carxofes – Bleda – Cols – Remolatxa – All tendre – Ceba – Api – Julivert – Carbassó (primers) – Porro – Pastanaga – Ravenets – Bròquil, Col, Romanescu. – Tomàquets i albergínies “de regal” (plantes de l'any passat)